HubHub Na Příkopě

Na lukrativním místě v centru Prahy, v budově na nároží ulic Na Příkopě a Panská, od září sídlí první pražská pobočka rychle rostoucí coworkové sítě HubHub. Myšlenku silné a odvážné identity HubHubu podpořili architekti a designeři ze Studia Perspektiv. Výsledkem není pouze fungující prostor pro práci a spolupráci. Realizace se okamžitě po otevření stala katalyzátorem nezaměnitelné komunitní atmosféry.

Recepce - žlutý maják, díky kterému nezabloudíte.

Klíčovým tématem projektu je soukromí a sdílení - a jejich optimální poměr pro každou situaci. Závěrem rozsáhlých příprav a analýz je prostorové schema, které členy HubHubu podvědomě provází po celou dobu jejich návštěvy.

Jakmile vstoupíte, víte kam jít. Troufalou recepci ze žlutého tahokovu jednoduše nepřehlédnete. Okamžitou orientaci zajišťují průhledy do několika odlišných pracovních zón. Vidíte zasedací místnosti různých měřítek, všimnete si komunitní kuchyně a eventového sálu. Slyšíte, kde je živo a kde klid.

Můžete se rozhodnout.

Vnitřní terasa a atrium člení prostor na několik traktů o různých proporcích. Zatímco vstupní část je věnována spíše freelancerům a jednotlivcům, v severozápadním křídle s výhledem do ulice Na Příkopě sídlí týmy a celé společnosti. Obě poloviny podlaží jsou obsluhovány komunitními kuchyněmi s kompletním zázemím v kompaktní formě.

Široká velikostní škála telefonních budek, místností pro videokonference, zasedacích místnůstek a místností až po boardroomy je na více než 2 000 m2 optimálně rozeseta tak, aby svůj cíl nikdo neměl dál než pár kroků od pracovního místa.

Nadčasový design. Na mnoho let.

Od požadavku na udržitelnost se odvíjí zvolená estetika prostoru zasvěceného práci, řemeslné dílny pro 21. století. Měřítkem kvality prvků není pouze jejich estetický přínos pro celek, v prvé řadě musí posloužit. S ohledem na povahu coworku je vybavení interieru odolné a robustní. Výrazný ocelový nábytek na vyvýšeném podiu v čele s bytelnou recepcí je dimenzován na zatížení srovnatelné s provozem významných institucí či úřadů. Pracovní desky kuchyní a baru v centrální společenské zóně jsou z nerezi, jejíž půvab se skutečně rozvine teprve patinou každodenního užívání.

V souladu s filosofií “mysli globálně, jednej lokálně” se v pražské pobočce mezinárodní sítě HubHub dostal ke slovu především český design. Krom zámečnických prvků a truhlářského nábytku vyrobeného na míru českými řemeslníky najdete v komunitních zónách židle a křesla od firmy TON, svítidla od Brokis a speciálně upravená, “přifouknutá” svítidla Soap od Bomma nad barovými pulty.

Křehká rovnováha.

Společné prostory sází na promyšlený kontrast barev a tvarů, do popředí v různých intenzitách vstupuje silná estetika HubHubu, ať už formou brandových "bold" textur a polepů, či storytellingu vtipně vloženého do dynamických ilustrací Karolíny Strykové. V kancelářích převládají neutrální odstíny bílé a šedé, místa pro práci zútulňují nařasené závěsy a historická špaletová okna. Atmosféru a celkovou náladu svých offices totiž tvoří sami nájemníci.

HubHub Na Příkopě je navržen tak, aby každý mohl najít přesně to, co potřebuje. Diverzita, obsažená v DNA HubHubu stejně jako v realizaci prostoru z pera Studia Perspektiv, otevírá dveře důvěře a sdílení. Silná komunita vzniká tam, kde se lidé cítí dobře.

Studio Perspektiv tvoří tým architektů a designérů odhodlaných změnit svět kanceláří. Našim cílem je přetvářet nudnou šeď nekvalitního pracovního prostředí v inspirativní místa podporující interakce a spolupráci týmů a jejich členů. Věříme, že kanceláře nejsou jen místem, kam si lidé chodí sednout v devět hodin ráno a v pět hodin odpoledne je opustí. Vnímáme je jako prostředí, kde se rodí a rostou silné komunity, kde lidé napříč firemní strukturou efektivně spolupracují a mají pro to kvalitní zázemí a každý má dostatečné podmínky pro soutředěnou práci, kdykoli to potřebuje. Pod taktovkou našeho studia od roku 2015 vzniklo již více než 30 000 m2 kancelářských prostor.

Produkty

Užité materiály a produkty, minimálně 5. Může být uveden také design dělaný na míru.

  • atypicky upravená svítidla Bomma Soap
  • svítidla Brokis
  • ilustrace Karolíny Strykové
  • recepce a pasparty z tahokovu
  • barový pult a kuchyně z nerezi
  • boxy na spaní
  • křesla TON
  • svítidla ve tvaru znaků HubHubu
  • nábytek na míru Brick / www.brickpraha.cz

 

Základní popis     Realizace coworkového prostoru HubHub Na Příkopě.

Architekt              Studio Perspektiv s.r.o.

Email, web          www.perspektiv.cz, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Adresa                 Belgická 32, 120 00 Praha 2

Klient                   HubHub, kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Projekt                 2017-2018

Realizace            2018

Rozloha               2 000 m2

Náklady               -

Fotografie            BoysPlayNice, http://www.boysplaynice.com/

Autoři                   Ing. arch. Martin Stára

                            Ing. arch. Ján Antal

Spoluautoři          Ing. arch. Vojtěch Hasalík

                            Ing. arch. Kateřina Burešová

                            Ing. arch. Mgr. art. Andrej Tušan

Galerie:

Další projekty architekta

Studio Perspektiv

Jsme Studio Perspektiv, tým mladých architektů, kteří se rozhodli změnit svět kanceláří. Nudnou šeď přetváříme na inspirativní prostředí s kvalitním designem. Pomáháme zajímavým značkám vytvářet a rozvíjet novou kulturu práce...

© 2018 ArchTV