Realizace brněnských kanceláří IT společnosti The FUNTASTY

FUNTASTY, mladá Brněnská IT společnost zaměřená na vývoj mobilních aplikací, nalezla svůj nový domov v unikátní konverzi bývalého parkovacího domu Rozmarýn. Za návrhem pracovního prostředí pro dvaačtyřicetihlavý tým kodérů, developerů a designérů stojí architekti ze Studia Perspektiv.

V kompaktním prostoru, kterým ještě donedávna křižovaly desítky aut denně, vznikla plnohodnotná kancelář bez kompromisů. Realizace komplexně vybaveného kancelářského prostředí, za které by se nemusela stydět ani několikanásobně větší firma, přinesla společnosti FUNTASTY svobodu, flexibilitu a možnost pořádat společenské akce a eventy v prostorné komunitní zóně, kterou bohatě zásobuje firemní kuchyň s výhledem do Kounicovy ulice.

Snahou autorů interieru bylo pracovat s odkazem parkovacího domu a pozůstatky jeho svérázné estetiky. Krom šikmé vzpěry a ocelového táhla zde po původním účelu objektu zůstal velkorysý prázdný prostor, umožňující volný a otevřený přístup k řešení dispozice. Jednotlivá pracoviště od sebe pocitově oddělují poloprůhledné boxy zasedacích místností. Celistvý a všemi směry průchozí prostor je transformován v soustavu různě exponovaných pracovních zálivů, křižovatek sloužícím ke krátkým poradám, zasedacích místností několika měřítek a míst určených k odpočinku a zábavě.

Technologickým srdcem kanceláře je Device Lab, rafinovaná knihovnička mobilních zařízení, na kterých kodéři a developeři testují vznikající aplikace. Díky promyšlené konstrukci působí tablety a telefony na poličkách jako právě odložené knížky, nikoli jako komplikovaná dokovací stanice, kterou Device Lab ve skutečnosti je.

Tento kultivovaný dialog kontrastů - zdánlivě protichůdných technologických postupů, materiálů a barev, je přítomen na každém kroku. Kombinace studených a teplých odstínů v různých poměrech vytváří spolu s vrstvením průhledných a poloprůhledných konstrukcí iluzí hloubky a dalekých průhledů.

Měkké, hřejivé dřevo smrkových latí a chladná, tvrdá plocha copilitových panelů si mezi sebou občas sice vymění pár ostrých slov, v důležitých záležitostech se však shodnou. Tam, kde je to třeba, vymezují pracoviště a prostory spolupráce, jinde zase spojují komunitu. Nahý a odhalený technologický strop, který jakoby si přes sebe právě přetáhl bílý závoj, mezitím potichu tepe a tluče ...

Kancelář je vybavena na míru vyráběným nábytkem, který splňuje vysoké estetické a funkční požadavky klienta, na návrhu stolů se s architekty podíleli čeští designéři z Master & Master. Český design promluvil také do výběru svítidel, komunitní hotdesk osvětlují zavěšená svítidla Whistle od značky Brokis. Kompletní realizace je podtrhnutá grafickým řešením coby vtipně pojatou kronikou společnosti. Svými grafikami a ilustracemi rozzářila novou brněnskou základnu FUNTASTY výtvarnice Karolína Stryková.

Studio Perspektiv tvoří tým architektů a designérů odhodlaných změnit svět kanceláří. Našim cílem je přetvářet nudnou šeď nekvalitního pracovního prostředí v inspirativní místa podporující interakce a spolupráci týmů a jejich členů. Věříme, že kanceláře nejsou jen místem, kam si lidé chodí sednout v devět hodin ráno a v pět hodin odpoledne je opustí. Vnímáme je jako prostředí, kde se rodí a rostou silné komunity, kde lidé napříč firemní strukturou efektivně spolupracují a mají pro to kvalitní zázemí a každý má dostatečné podmínky pro soutředěnou práci, kdykoli to potřebuje. Pod taktovkou našeho studia od roku 2015 vzniklo již více než 30 000 m2 kancelářských prostor.

Produkty

Užité materiály a produkty, minimálně 5. Může být uveden také design dělaný na míru.

  • pracovní stoly, Master & Master
  • svítidlo Whistle, Brokis
  • ilustrace, Karolína Stryková
  • knihovnička mobilních zařízení Device Lab, výroba na míru
  • stojany na květináče Cibele, OK Design
  • svítidla Loft a Signal, Jielde
  • svítidlo La Cage, Dark.be


Architekt              Studio Perspektiv s.r.o
Email, web          www.perspektiv.cz, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Adresa                 Belgická 32, 120 00 Praha 2
Klient                   The FUNTASTY, kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Projekt                 2017-2018
Realizace            2018
Rozloha               330 m2
Náklady               € 200 000
Fotografie            BoysPlayNice, http://www.boysplaynice.com/
Autoři                   Ing. arch. Martin Stára
                            Ing. arch. Ján Antal
Spoluautoři          Ing. arch. Mgr. art. Andrej Tušan
                            Ing. arch. Kateřina Burešová
                            Ing. arch. Branislav Bašista

Galerie:

Studio Perspektiv

Jsme Studio Perspektiv, tým mladých architektů, kteří se rozhodli změnit svět kanceláří. Nudnou šeď přetváříme na inspirativní prostředí s kvalitním designem. Pomáháme zajímavým značkám vytvářet a rozvíjet novou kulturu práce...

© 2018 ArchTV