Rekonstrukce soukromého hangáru

Interiér zázemí hangáru vznikl na přání energického manželského páru, jehož vášní je cestování a pozorování světa z paluby jejich ultralightu. Klienti si přáli současný reprezentativní interiér, kde by mohli příjemně trávit volný čas se svými přáteli.

Rozhodli jsme se maximálně uvolnit stávající dispozice prostoru a nabídnout jedinečný průhled do samotné haly hangáru. Nově vzniklé ocelové schodiště v kombinaci s lamelovou příčkou tvoří transparentní zádveří, které poskytuje dostatečnou intimitu v obytné části, ale nebrání jedinečnému pohledu na zaparkovaná letadla. Pěti úhelníkový arkýř poplatný době vzniku budovy byl v obou patrech upraven oplechováním nadpraží a parapetu, přirozeně tak kopíruje půdorysnou stopu lamelové příčky v přízemí. Zvolená paleta použitých materiálů podporuje industriální charakter celého objektu a jejich neutrální barevná škála je oživena výraznými akcenty červené barvy.

Spolupráce: Kvalitář
Foto: Studio Flusser

Galerie:

Ing. arch. Alena Valová

Praxe:

KVARTÝR architekti 2018
Kvalitář s.r.o. Praha 2013 - 2016
Spolupráce s ateliérem Artikul Praha
Samostatná činnost
Spolupráce s projekční kanceláří Stemio a.s. Malenovice 2011 - 2013
Spolupráce s Ing. arch...

© 2018 ArchTV