Rekonstrukce horské chalupy - Venkovský domek

Rekonstrukce horské chalupy Venkovský domek, postavený kolem roku 1937-39 na úpatí Krkonoš, měl na začátku rekonstrukce dvě přízemní místnosti a jednu podkrovní.

Prvotní záměr byl jen provést nejnutnější rekonstrukce, aby šlo dům opět používat k rekreačním účelům. Postupně se však zrekonstruoval celý dům, dodatečně přibyla i sauna a vířivka. V přízemí vznikla jedna veliká místnost, která slouží jako kuchyně, jídelna i společenský prostor, přístupná ze vstupní chodby. Z této chodby je přístup i do nově vzniklé koupelny a na schodiště, které vede do tří podkrovních pokojů.

Při návrhu interiéru byly použity převážně přírodní materiály, a maximum použitelných původního zrestaurovaného nábytku. U nových prvků interiéru jako koupelna a kuchyň je použit jednoduchý design i materiály. Volba materiálů a povrchů na domě je volena s ohledem na původní vzhled objektu, podtrhuje jeho charakter. Vzhled domu byl v co největší míře zachován, jako kontrast je pojednán jednoduchý moderní koncept garáže a zahradního sezení.

Zahájení projektu - 03/10
Dokončení realizace - 03/15

Galerie:

Ing. arch. Helena Míková

1996 | absolvování ČVUT
2010 | udělení autorizace 03733 ‐ Česká komora architektů
2010 | atelier míková hexnerová
2013 |  zahájeno doktorandské stadium a výuka na Fsv...

© 2018 ArchTV