Studie rekonstrukce mateřské školy Bolevecká, projekt interiéru

Objekt, postavený začátkem devadesátých let, původně sloužil jako domov pro osoby se zdravotním postižením. V roce 2012 byly zahájeny projektové práce na jeho přestavbě na mateřskou školu.

Architektura přestavěné budovy zachovává střídmost panelových staveb. Fasáda je navržena ve světlé barvě. Dispozice má jednu centrální chodbu, která je komunikační páteří celého objektu. K ní přiléhají jednotlivé třídy i zázemí. Třídy jsou orientovány do zahrady, na jižní stranu, zázemí na severní. Mateřská škola má tři vstupy, situované v křídlech a v centrální části objektu. Školka má celkem pět tříd, každá ze tříd má k dispozici šatnu, umývárny a WC, kuchyňku, sklad lůžkovin a zázemí poersonálu. V přízemí školky je situována kuchyně s kompletním gastroprovozem a jídelna.

Celkový koncept interiéru je řešen ve světlých barvách, které dají vyniknout výrazným barvám vestavného nábytku. Každá třída a její příslušenství má svou zvolenou barvu. 

Galerie:

Ing. arch. Helena Míková

1996 | absolvování ČVUT
2010 | udělení autorizace 03733 ‐ Česká komora architektů
2010 | atelier míková hexnerová
2013 |  zahájeno doktorandské stadium a výuka na Fsv...

© 2018 ArchTV